Mors dag

Igår var min första mors dag :) jag känner mig inte riktigt som en 'mor', det känns fortfarande väldigt overkligt att Nellie är min bara min dotter och att jag är hennes mamma, när börjar man fatta?

Vi hade i alla fall en underbar dag, vi tog det lugnt på förmiddagen och Nellie hade farmor och Billy mys, sen åkte vi ut till båtklubben på Djurgården vid lunch och mötte upp pappa och Gun.
Sen åkte vi en låång tur med båten runt i stan och hade det så skönt! Nellie låg och sov i sin nya flytväst, hon tyckte det var skönt gung i båten och skönt brumm från motorn.
Vi plockade upp lite mer folk, min farbror och hans Kicki påväg ut till Fjäderholmarna. Jag älskar Fjäderholmarna, det är så mysigt, känns som att man är mitt ute i ingenstans fast det ligger så nära stan. Vi satt nere vid klipporna och fikade och åt supergod mat.
Sen var det dags för oss att åka hem, vi kom inte hem förän 8, då tog vi en liten vilopaus och sen gick vi ner till vår kvarterskrog som har helt magisk pasta och åt middag, ute, härligt! Vi satt ute ända till efter 10 och hade det så trevligt med god mat, gott vin och framförallt god tiramisu :)

Inatt sov Nellie 6 timmar i sträck, första gången! Tror att hon var helt utmattad efter gårdagen, snacka om mycket intryck för en sån liten, och alla ska hålla och gosa. Men jag var helt salig när jag vaknade, jag har inte sovit så många timmar i sträck sen innan hon föddes!
Jag gick upp halv 6 när Nellie vaknade och gjorde frukost på sängen till min älskling som fyller år idag. Så tråkigt att han jobbar bara!
Av oss fick han ett halsband med Nellies namn och födelsedatum på.

Om en stund kommer moster Julia hit, då ska vi handla god mat och baka tårta till födelsedagsbarnet!


Härligt

Vi ligger och myser i sängen hela familjen, jag har fått sova ovanligt mycket idag, väldigt skönt! Vi ska bara ta det lugnt tills svärmor kommer, ge Nellie ett bad och handla lite, ta en promenad :) sen blir det förhoppningsvis en riktigt trevlig fortsättning på helgen. Jag har väldens finaste lilla familj!

Sjukstuga

Igår hade vi sjukstuga här hemma, Anto vaknade mitt i natten och hade superhög feber så han var hemma med oss igår. Jag inbillade mig att Nellie också hade feber hela dagen och sprang runt med febertermometern som en galning, men hon klarade sig bra tror jag!

Anto och Nellie låg i sängen läääänge igår medans jag fick ton av energi till att städa och fixa, rensa, tvätta och sortera, så skönt att få lite gjort. Sen fick jag barnledigt nån timme för att jag fick för mig att jag ville ha nya sängkläder, så sjuklingarna var hemma och jag åkte och shoppade :) så konstigt att vara iväg utan Nellie och framförallt utan vagnen!
Jag hittade ljuvliga sängkläder som kostade riktigt dyrt men dom är gudomligt sköna, trodde nästan att jag vaknade i en hotell-säng imorse ;)

Jag passade på att pyssla lite igår när jag ändå var på G, satte ihop en foto-kub med kort på vår lilla stjärna. Sen började jag fylla i hennes 'Bästa boken om mig'-bok, klistra in foton i den osv.
Rensade hennes kläder också, jisses vad hon växer fort, jag har redan massa kläder som är för små och hon har otroligt mycket kläder nu, vet inte hur hon ska hinna använda allt. Vi kanske ska börja med 2 outfits om dagen!

Vi har börjat få en riktigt bra rutin på nätterna, vi somnar vid 11-12, sen vaknar trollet vid 4 tiden och vill äta, hon hinner aldrig riktigt vakna utan äter i sömnen, även jag brukar sova när hon äter, bara att dra henne intill sig, smidigt! Sen vaknar hon vid 7-8 igen och äter och sen sover hon till 10. Vid 10 ligger vi och myser lite i sängen och sen vid 11 äter hon igen och somnar om och nu sover hon :) jätteskönt och sen är hon vaken ganska mycket på dagarna och det är bara roligt!

Idag ska jag städa det sista här hemma innan helgen, Anto är på jobbet idag, skönt att han är frisk. Förhoppningsvis ska jag hämta ut ett stort paket från Nelly.com och ett mindre paket med Antos födelsedagspresent.
Imorgon kommer Nellies farmor och bonusfarfar Billy, hoppas att det är riktigt fint väder så vi kan äta en god middag på stan på någon mysig uteservering. Sen vill Nellie ta sin första båttur i helgen så det får bara vara soool!

Vilket tjatigt inlägg om världsliga saker. Nu vaknar nog min skatt :)




Såhär kan det se ut när Nellie vaknar, det tar lååång tid och hon blir alltid sur över att skönhetssömnen är över, haha :)

Vad har jag gjort?

Nellie ligger och sover, hon var uppe några timmar i förmiddags och fick ett långt bad, lite massage och sen pallade hon inte mer utan har nu sovit i 2-3 timmar, slapp brud det där.

Nyss när jag gick in i sovrummet för att titta till henne så slogs jag av en tanke som jag kommer på mig själv med att tänka då och då.
Det är helt otroligt att det är jag och Anto som har skapat Nellie, det är vi som har gjort henne, hon har blivit en människa innuti mig och jag har fött henne, hon är vårat barn, våran dotter och vi har allt ansvar för henne och hennes liv.
Det är helt enormt och ganska överväldigande ibland, vad har jag gjort, kan jag tänka ibland, vad har vi gett oss in på?! Tänk att vi har allt ansvar för henne, vi skapar hennes framtid och liv hela tiden, sjukt.

Nu när hon är här kan jag aldrig tänka mig livet utan henne, vad skulle jag göra då? Hon är det mest underbara som finns, jag kan fälla en tår flera gånger om dagen bara för att jag tycker att hon är så vacker och för att jag är så glad för att hon är våran.

Underbara fina Nellie, jag måste nog gå in och lägga mig hos henne i sängen och gosa lite. Om en stund kanske Julia kommer hit med tvillingarna på pannkaks-mys, vi får se :)


Slagen hjälte

Jag är inte på topp idag, ont i huvudet och lite allmänt nere. Kanske är vädret, kanske är alla hormoner, hoppas att jag vaknar imorgon och känner mig på topp!
Anto har tagit med sig Nellie och gått och handlat, sen ska han göra mat, för en gångs skull, skönt. Jag borde väl passa på att ta en Ipren och lägga mig ner men jag kan inte riktigt koppla av när jag vet att det finns annat att göra, typisk mamma sak (?), snacka om att man tar av enegi man egentligen inte har.

Jag skickade in lite mer kort för framkallning idag, min fina lilla älskling! Namnnappar är påväg hem också, nu när vi äntligen bestämde oss för Nellie.

Nellie Maja Larsson Granath


Nu dammsuger jag lite fort innan min lilla familj kommer hem igen!

1 månad

Igår blev Nellie en månad, så himla sjukt, tiden går alldeles för fort, samtidigt så känns det som att vi alltid har haft henne. Det är svårt att komma ihåg hur det var när hon inte fanns, vad gjorde jag med all tid jag hade? Nu blir jag glad när jag har tid över till att städa, vilken lyx.

Vi var på stan med Julia och Anna igår och åt lunch, sen försökte jag hitta nåt till Nellie på hennes 1 månadersdag, men det gick inget bra. Istället hittade jag ett par skor till mig själv på min 1 månad-sen-förlossningen-dag, mums, jag älskar dom!
Sen gick jag hem till pappa för att äta middag och umgås lite och då var han snäll och ville ge mig skorna i present, kanon :)

Nellie fick faktiskt massa paket på posten igår så hon fick presenter ändå, kläder både från västkusten och från Christina och Amanda :) gulliga dom!
Vi ska boka flygbiljetter nu nån dag ner till Kalmar, jag är lite kluven bara om vi ska flyga med SAS eller Kalmarflyg, propellerplan eller vanligt, Arlanda eller Bromma, suck.
Pappa säger att propellerplan går bra, han tog med mig i helikoptern när jag var yttepytteliten och där låter det ju rätt mycket också. Får se hur vi gör, ska bli roligt att komma ner och träffa alla :)

Helgen var jätterolig, men det var ganska skönt att bli ensamma igen också, i söndags kväll var vi helt utslagna och halvsov i varsin soffa.
Nu i helgen kommer svärmor och hennes Billy upp och hälsar på. Hoppas på riktigt fint väder så att vi kan åka ut med båten :)

Nu kom Julia hit med lunch, perfekt!

Det ser ut som att dom är i ormskinnsmaterial och guld med dom är helsvarta och träfärgade :)

Fullt hus

Oj, jag är helt matt!

Igår stormade grabbarna huvudstaden, vi grillade hur mycket mat som helst, kanon gott :) sen spelade dom fotboll och jag och Nellie hejade på. Så himla skönt att sitta ute till 10-11 och inte frysa alls.

Idag har vi varit i stan och shoppat, roligt! Nellie behövde nya pyjamasar, sommarpyjamasar med korta ärmar och ben :) och lite sommarkläder också, shorts, t-shirtar och en klänning. Jag fick också nya shorts och en ny skjorta!
Vi kom hem för en stund sen, nu är hockeyn i full gång och alla är duktigt slöa. Om ett par timmar kommer det snygga brudar och vi ska tända grillen igen.
Jag har fiskat fram en flaska riktigt gott rosé också som jag ser fram emot att ta ett glas av :) happy happy!

Min lilla älskling är så fin, hon sover mycket nu när det är så varmt, äter och sover, och smälter allas hjärtan emellan, underbara Nellie. Jag klickade hem lite namn-nappar idag så att alla får veta att vi äntligen har gett henne ett namn :)


Fånga spyan?

Tror att jag har uppfunnit en lite lek här hemma, det får man göra i brist på annat som mamma-ledig, visst vi är två som är hemma men bara en av oss kan prata!
Vår lilla älskling spyr nämligen väldigt mycket efter maten och det är lite av en sport att hinna fånga upp spyan med den handduk, som alltid, finns till hands. Jag har varit ganska framgångsrik nu på förmiddagen och tror att det här kan bli nytt rekord (!!), men vi får se, Anto kommer snart hem och han är rätt vass han också..

Imorse tog jag fram alla mina sommarkläder, guess what, ALLA mina shorts och byxor är för stora, det ser ut som att jag har tagit Antos kläder och klätt ut mig, hihi, jag är superglad, men lite jobbigt att köpa allt nytt. Idag orkade jag inte bry mig, har ett par svarta shorts som en rumpa till får plats i.
Men nästa vecka, då ska vi shoppa, både jag och lillan kan behöva lite nya sommar outfits ;)

Vi var ju på BVC igår, på 6 dagar har vår lilla knubbsäl lagt på sig 400 gr och växt 2 cm :) det är lika roligt att komma dit varje gång, känner mig som världens stoltaste. Hon är så fin vår lilla tös, ljuvlig :)



Om nån timme eller två kommer hela ligan, så nu ska jag lägga mig på soffan medans pyret sover och vila lite. Det lär inte bli mycket av den varan i helgen nämligen! Men roligt ska de bli :) imorgon plockar jag hit lite brudar för att väga upp det hela så ska vi grilla grilla grilla hela helgen, frukost, lunch, middag, den ni!

Lugnet före stormen

Imorgon kommer ju alla västkust grabbar hit så idag ska jag och min lilla älskling njuta av det sista lugnet och vara riktigt tjejiga innan vi måste dela lägenheten med fem boys hela helgen ;)
Jag ska passa på att städa och fixa lite också, när det är såhär soligt helt tiden så ser man ju minst dammkorn som flyger runt, plus att vi har vita golv som inte lämnar mycket åt fantasin!

I eftermiddag ska vi till BVC och se hur stor vår lilla tös har blivit, jag gissar på 5,5 kilo :) hihi. Sen vill jag åka till Cam's butik SmåGrodorna och handla lite sommarkläder till henne, vi får se vad vi hinner.

Igår var Julia hos oss, sen gick vi till tvillingarnas dagis och hämtade dom, det var succé att jag fick hämta igen och det var roligt att träffa deras fröknar igen och prata lite. Sen körde Alexander och Alicia barnvagns-race på deras gård med pyret tills Anto kom från jobbet, då handlade vi och åkte hem :)
Satt ute på baksidan och åt middag, jättegod sallad med grillade sweetchili jätteräkor och grillad majs! På kvällen gav jag vår lilla sessa massage och sen tog hon en låång dusch med sin pappa.



Kärlek

Min nybadade lilla fina älskling :)





Julia och Anna är här och myser med oss :) vi ska äta glass och jordgubbar och ieftermiddag ska vi åka hem till pappa och umgås lite. Han har varit och flugit på Gotland en hel vecka och har lite barnbarns abstinens!

Amma är inte snyggt!

Jag helammar pyret, jag är superglad för att det funkar så bra och hon klarar sig bra på min mjölk som finns i överflöd! Och jag vill fortsätta amma länge, det blir ju bara amning hela sommaren, där kommer mitt problem!

Det är jättesvårt att ha kläder som tillåter amning bland folk, jag kan inte gärna gömma mig varje gång jag ska amma henne.
Amningskläder är inte ett alternativt för det finns inga snygga någonstans, jag är 20 inte 40. Amnings-bh har jag ju men jag vill gärna inte visa magen för alla heller, suck.
Vissa kläder kan man ju knäppa upp och då funkar det kanon med bh:n. Men tänk på alla fina klänningar och dylikt som jag inte kommer att kunna ha i sommar, trist!

Mitt i mitt amnings-depp så hittade jag ett amningslinne med inbyggd bh, 10 poäng! Då kan man ju ha (nästan) vad man vill över och sen dra upp och amma utan att behöva flasha magen för alla och man slipper ha dubbelt med amningsbh och amningslinne.
Hoppas verkligen att dom är bra för dom kostade kriget.



Om nån vill tipsa om snygga amningskläder eller bra tips så please do!

Tjockisar är vi allihopa,

allihopa, allihopa, tjockisar är vi allihopa, allihopa, jag me, du me och jag me!

I alla fall i den här familjen :) ingen har tränat på hela helgen, vår "lång"promenad idag blev att ta en liten omväg till stranden till och från Ica.
Sen skyndade vi oss hem och gjorde hamburgare, vääldigt goda! Min ost-galna man fyllde sina med kopiösa mängder blue cheese, fet han är tänkte jag medans jag åt upp en burk rostad lök, fet hon är tänkte nog Anto. När vi hade ätit upp så vaknade lilltösen, snart vill hon ha mat, hon äter hela tiden, fet hon är tänker vi.

Nu ser vi hockeyn och snart ska jag äta chokladglass med marshmallows, jag vet att min familj kommer tänka, fet hon är.

Imorgon ska jag ta med mig den minsta tjockisen ut på promenad!

PS, fick en jättefin tavla av Karin som hon hade gjort, imorgon får ni se den.

Söndags-slö

Det är något speciellt med söndagar, det är sömnmedel i luften, till och med solen har sagt upp sig och lagt sig bakom molnen.
Själv ligger jag i soffan och halvsover till massa repriser av Vem vet mest?, känns medelålders, lillan ligger och sover i sin spjälsäng, hoppas att hon begahar göra det nån timme till så jag kan tanka lite energi.
Vi har städat massor idag, tråååkigt men det är himla roligt när det är klart, tvättat igenom tvättkorgen har jag snart hunnit också, OCH ramat in lite kort :)

Hur härligt väder var det inte igår? Mums! Vi drog till gamla stan och hälsade på syrran på jobbet, sen satte vi oss på en uteservering vid vattnet och åt lunch och lapade sol. Sen borde vi väl åkt hem och satt oss på baksidan och sola men vi gick in till stan och shoppade lite istället. Det är ju också roligt :)
På kvällen gjorde vi kyckling fajitas och hade mys!

Om några timmar kommer Karin hit och inspekterar vårt lilla underverk, det var länge sen vi sågs så det blir trevligt. Efter det ska vi väl masa oss ut på en kvällspromenad och ikväll kommer jag somna ovaggat (som alltid numera)!


Gäsp!


Nerkissad

Nu har vi kommit hem från BVC, tänkte snabba mig att blogga för snart vaknar prinsessan och sen kommer min älskling hem från jobbet och då tar vi helg :) fredagar känns fortfarande speciellt fast man är hemma!

Vår BVC sköterska är supergullig och BVC ligger 300m från vår port, så smidigt, Apoteket i samma hus, smidigt gånger 2!
Sen förra fredagen har knubbisen gått upp från 4520 till 5080, mitt lilla matvrak, hihi! Hon har även växt på sig lite från 51,5 när hon föddes till 56,8 idag :) vissa pyjamasar och bodies har hon redan växt ur.

MEN, det jag gick och tänkte på påvägen hem, (nu tänker ni att 300 meter hinner man inte tänka mycket på, men jag hämtade ut paket också) när vi skulle mäta huvudet och jag höll upp pyret så kissade hon, blöj-lös såklart, så jag fick en stor kiss-fläck mitt på magen, (nu hade jag en vit tröja och hennes kiss är som vatten så det märktes ytterst lite men ändå).
För det första så är det ju ingen förälder som kan bli arg på sitt barn som kissar på en eller hur? Inte ens om jag försöker kan jag nog det.
För det andra så undrar jag om det bara är jag som har blivit lite mer tolerant (läs äcklig) sen jag blev mamma? Man kan ju tro att jag gick direkt hem och bytte tröja men icke, jag gick ner och hämtade ut ett paket på posten innan jag gick hem. Äckligt? Jag kan inte direkt säga att jag springer och byter tröja 10 gånger om dagen här hemma heller om jag skulle få lite kräks på den. Är det bara jag som är äcklig eller är jag bara en vanlig mamma?

Vi hämtade paket ja, en bok som jag hade beställt till vår lilla älskling! http://1.bp.blogspot.com/_GOz_Ln4dj0k/SA44umsmRRI/AAAAAAAAAuk/1-l-Ec8leJQ/s320/B%C3%A4sta+boken+om+mig,+inte+s%C3%A5+lite+kaxig.jpg
Den är helt underbar, alla småbarnsföräldrar beställ den NU! Jag ska klistra in kort och skriva massa, måste bara framkalla lite mera och köpa nån cool penna :)

Vi fick också hem korten jag skickade hem för framkallning häromdagen, roligt! OCH min moster hade skickat ett par ursöta girafftofflor från Diinglisar, jättemysiga.
http://www.annasbabyshop.se/res/Teddykompaniet/wild_tofflor.jpg

Nu kom precis Anto hem och jag hör att pyret vaknar till i vagnen. Jag ska ta med min lilla familj ut på en långpromenad och en fredags-handling! :) Trevligt fredagsmys allihopa.

Grått

Idag är det lika grått ute, deppigt.
Jag har precis ätit frukost och min lilla älskling ligger och sover, jag är lite sugen på att göra henne sällskap men det känns som att jag har nyttigare saker att göra vaken. Hela natten har hon gnällt i sömnen, antar att det är ont i magen som spökar, mitt stackars pyre, det har i alla fall resulterat i ytterst lite sömn inatt.. gäsp.

Vi ska till BVC i eftermiddag och väga knubbisen, jag gissar på 5 kg! Sen får det vara väx-stopp på henne, jag vill att hon ska vara liten för alltid.

Det var någon som undrade vilka Alexander och Alicia är och om det är mina barn.
A&A är tvillingar och när jag flyttade upp hit, augusti 08, så började jag jobba som deras barnflicka 3 dagar i veckan, då var dom 7 månader, nu har dom hunnit bli 2,5 år (!!) när dom började dagis i höstas så fortsatte jag att ha dom fast lite mera på eftermiddagarna. 
Nu när jag blev sjukskriven så tog min lillasyster Julia "över" tvillingarna och jobbar just nu med dom så hon brukar ta med dom hem till mig och hälsa på ibland på eftermiddagarna.
A&A och hela deras familj, storasyster Julia och Camilla och Seppo, känns som min familj, dom är helt underbara allihopa och vi har jättenära kontakt och det tror jag att vi alltid kommer att ha.

Alicia, Julia, Alexander och mitt lilla pyre! :)

Sofie, du är en höjdare som fortsätter att komentera min blogg jämt fast jag är så dålig på att svara dig! Jag tror att jag kan få Anto att böja sig för Nellie, jag har börjat kalla henne det lite i smyg ;)

Jag återkommer i eftermiddag med BVC rapport!

Noll nytta

Nej idag har jag inte varit speciellt nyttig, tvättat en maskin tvätt och dammsugit är det enda av nytto-värde jag har åstadkommit.
Jag tvättat våra sängkläder varannan dag ungefär, jisses, det är endast för att minigrisen kräks ner dom stup i kvarten och det är inte alltid lätt att hinna dit med en handduk innan skadan är skedd.

Jag gick upp vid 9 och pyret strax efter, då fick hon bada, hon blir alldeles knäpptyst och filosofisk när vi badar henne, det är jätteroligt att se, men jag tror att hon gillar det. Sen fick hon magmassage med en olja som är till för just det, magmassage på bebisar, hoppas att hon ska slippa ha så ont i magen så nu ska jag massera ett par gånger om dagen och fortsätta med magdropparna :)

Resten av dagen har vi legat i soffan och gosat, vädret är inte speciellt tilltalande. Jag måste ha världens sötaste bebis, hon är helt perfekt, tänk att vi kunde göra ett så vackert barn, vi måste vara riktiga skönheter allihopa!

Vi hoppas att Anto kommer hem snart, han borde komma innan 8 i alla fall. Då har vi bokat hämt-pizza och film, känns kanon! :)


Min fina Alicia ligger och spanar ut genom fönstret


Min lilla älskling sover i sin egna säng


Men sen flyttade hon till sin moster i soffan!

Mamma-moster-barn

Vi har haft en jättemysig kväll, Julia kom hit efter jobbet så lagade jag mat, carbonara som blev jättesmarrig! Pluttisen har sovit nästan hela kvällen, (=inte så rolig natt väntar) men nu ligger hon och busar med sin pappa inne i sängen.
Vi har ätit glass och tittat på TV, Anto kom hem för en stund sen, han jobbar sent idag och imorgon men sen är han kanske ledig fredag, hoppas!

Vi hade nästan bestämt oss för att ge vår älskling namnet Nellie men Anto backade ur.. suck, jag blev jätteledsen. Ska försöka pusha för det ännu mera för det känns verkligen helt rätt. Annars är vi tillbaka på ruta 1, känns jobbigt.

Imorgon skulle det bli dåligt väder igen, suck. Hoppas att alla kort kommer, jag skickade in massa kort för framkallning häromdagen. Jag vill åka till Panduro och handla massa pyssel saker också, så ska jag göra ett fotoalbum till min prinsessa över hennes första veckor i livet! :)

Nu hör jag nån som är hungrig och behöver mig asap!

Förlossningen

Känsliga läsare varnas, ingen sugar-coating här inte! Väldigt långt blev det också.

Hela förlossningen började på fredagkvällen, den 23de, vid 9-10 tiden på så började jag få blod-klumpiga flytningar och då fattade jag att det var slemproppen som lossnade.
Jag hade haft sammandragningar och lite värkar hela dagen men jag tänkte inte så mycket på det eftersom jag hade haft det i flera veckor.
Ganska snart efter att slemmisen försvann så fick jag lite starkare värkar men fortfarande med 20 min mellanrum, Anto började bli duktigt nervös nu även fast jag inte trodde att det skulle sätta igång.

Vid 12 så gick mitt vatten, jag hade varit på toaletten och när jag reste mig upp så fortsatte det bara att rinna längs med benen, då hoppades jag att det var vattnet för annars hade jag kissat på mig. Då ringde jag till förlossningen och fick en tid vid 10 på morgonen att komma in och kolla så att allt var bra.
Nu hade jag ganska regelbundna och starka värkar, eftersom att vattnet gick (=alla hinnor spricker) så blev värkarna mycket kraftigare än om jag hade haft hinnorna kvar, nu låg huvudet direkt och tryckte på.

Efter att jag hade pratat med förlossningen så ringde jag mina nära och kära, Hanna, familjen osv, för nu visste vi ju att det skulle hända. Jag kommer ihåg att när jag pratade med Gun så hade jag onda värkar men ändå så att jag kunde prata på och ignorera dom med lite djupandning.

Nu kom mina värkar med ca 7 min mellanrum men dom var riktigt onda, jag och Anto gick och la oss och försökte sova lite och samla krafter. Anto somnade direkt men jag hade för ont så efter nån timme med värmekudde gick jag upp och vandrade fram och tillbaka i lägenheten samtidigt som jag andades djupt djupt.

Vid 2 ringde jag till förlossningen igen och bad om tips eller vad som helst som kunde underlätta värkarbetet lite, håll ut var det enda svaret jag fick.
Då satte jag mig i duschen och jag tror aldrig att jag har duschat så varmt, efter nån timme väckte jag Anto för lite moraliskt stöd och pushning. Nu kom värkarna varannan till var tredje minut och jag stod inte ut längre, tillslut hade jag så ont att jag spydde flera gånger, så jag bad Anto ringa förlossningen igen och säga att jag inte orkade vara hemma mera.

Vid 4 åkte vi taxi in till BB Stockholm, i telefon sa dom att vi kanske var tvugna att åka hem igen så vi var ganska inställda på det.

När vi kom in fick vi först komma till ett tillfälligt rum och jag fick på elektroder på magen, en för att mäta mina värkar och en för bebisens hjärtljud. Först skulle jag ha dom en halvtimme så dom fick se hur regelbundna mina värkar var, jag stod i en gåstol, drack saft och tyckte att allt var hemskt.
Vid 5 gjorde dom första undersökningen och då var jag öppen 1 cm (!!), en enda liten centimeter, jag blev skitsur. Vi fick i alla fall komma till ett rum och blev inskrivna, superfint rum fick vi. Min första barnmorska, Berit, kollade om badkaret var ledigt så jag kunde få bada men det var, såklart, upptaget. Vid det här laget kände jag mig jätte nedstämd och uppgiven.

Vi hade i alla fall en dusch på rummet så jag satte mig i den och drack saft mellan värkarna. Eftersom jag inte hade sovit nånting och spytt mycket hemma så var mina krafter likamed noll och jag orkade inte stå upp längre, jobbigt.

Vid 7:50 bytte jag barnmorskor till Linda och Anna, då kom jag ut ur duschen så jag var där ganska länge verkar det som.
Då vet jag att jag sa att dom måste ge mig nån sorts smärtlindring om jag skulle orka, det gjordes en till undersökning och nu var jag 3 cm öppen.
Jag fick lustgas/syrgas 50/50, jag tyckte om lustgasen jättemycket under hela förlossningen, den som tog den ifrån mig fick onda ögat kan jag lova. Den gav mig nåt att fokusera på!

Vid 10 var jag 5 cm öppen och jag kunde äntligen få EDA. Vid 11:30 satte dom bedövningen, det var himelskt! All smärta försvann och jag fick äntligen vila lite, jag kunde inte sova men jag fick slappna av lite och äta en macka. Jag och Anto hade riktigt roligt i några timmar, tog massa fula kort och såg en film.
Jag tänkte mig att jag skulle hinna se DIF-HV71 innan det var krystningsdags så vi spekulerade lite i hur det skulle gå.

Vid 13:30 var jag fortfarande bara öppen 5 cm, EDA:n gjorde att allt stannade upp lite men det var det värt. Men vid 14 så började jag känna av värkarna lite och bad om en påfyllning av bedövningen, som jag hade blivit lovad.
Jag fick en påfyllning, den tog inte, värkarna blev starkare, jag började få smått panik över hur starka och täta värkarna var men väntade hela tiden på att bedövningen skulle ta.

Vid 15 bytte vi barnmorskor för sista gången, till underbara Liselotte och Hillevi! Just när dom kom var jag riktigt irriterad och inne i mig själv, jag hade en enda värk i nästan en timme, den gick aldrig över utan började avta men blev sen mycket starkare, nån gång här började jag gråta och jag trodde inte att jag skulle orka mer, jag var helt redo att kasta in handduken om man hade kunnat göra det.
Jag stirrade mig blind på min CTG-skärm och bröt ihop lite mer varje gång jag såg att en ny värk var på g. Narkosläkaren kom och fyllde på min EDA en gång till och provade även att lägga en annan bedövning men inget tog.
Då tog jag min lustgas igen, lite starkare den här gången, 70/30 och jag fick även akupunktur i pannan och på fötterna.

Vid 16 gjorde vi en undersökning och då var jag plötsligt öppen 10 cm, jag trodde att dom skämtade. Jag gick upp för att kissa, lättare sagt än gjort, jag hade en CTG-maskin kopplad till magen, en droppställning dom satt fast i både handen och ryggen och sen hade jag en skalpelektrod som gick från bebisens huvud och var fasttejpad på mitt ben.
När jag efter många om och men och krångel kunde sätta mig och kissa blev jag kvar där ett tag, mina krystvärkar började vid 17 och då hade jag svårt att ställa mig upp.
Men till slut kom jag tillbaka till sängen, jag var så slut och hade så ont.

Jag tog min lustgas i ett krampaktigt grepp och bestämde mig för att jag skulle ha ut henne NU! Jag låg på sidan och skrek rakt ut i min lustgasmask medans jag kramade Antos hand så hårt jag orkade och mellan krystvärkarna försökte nån mata mig med nyponsoppa och glass.

Efter en timmes krystning så föddes hon vid 18:02, jag blev så chockad och enormt lättad att jag inte ens grät, Anto grät ikapp med pyret men jag bara andades ut och kände mig så glad för att det äntligen var över.
Det var en så mäktig känsla att få upp sitt barn i famnen, jag kunde knappt fatta att hon faktiskt precis hade kommit ut ur mig.

En kort stund efter kom moderkakan ut och jag undersöktes, inga bristningar eller nånting, underbart skönt! Hade dom börjat sy och greja då så hade jag brutit ihop på riktigt.

Anto fick klippa navelsträngen och sätta på första blöjan. Sen duschade jag den skönaste duschen någonsin och vi åt lite mackor och så innan vi fick komma till hotellet.

Vi åkte hem direkt efter frukost dagen efter, lillan fick massa beröm av alla läkare och amningen funkade bra från början så vi ville inte stanna längre när vi inte behövde.


Nu när det har gått snart 3 veckor så känns det fortfarande overkligt att hon har kommit ut ur mig och att hon låg i min mage så länge.
Jag måste också säga att jag känner mig otroligt stolt över mig själv som klarade av förlossningen. Det var två miljoner gånger jobbigare än jag hade föreställt mig och om vi skulle skaffa ett syskon till vår lilla älskling så kommer den förlossningen att bli ett planerat snitt.


Två timmar gammal, hela tiden överväldigas jag av all kärlek jag känner till vår underbara dotter, det går inte att beskriva, hon är det finaste i hela världen :)

Wow-känsla

Jag kom hem för en stund sen, jag har varit ute och rastat mitt barn i hennes barnvagn, WOW!
Min foglossning är ett minne blott, den släppte direkt efter förlossningen, hur sjukt är det? För 3 veckor sen kunde jag knappt ta mig upp ur sängen och sen över en natt så var det borta, som ett trollslag, helt stört.
Men jag har helt glömt hur underbart skönt det är att vara ute och röra på sig, när tvillingarna var mindre brukade jag vara ute 3-4 timmar om dagen och gå med dom och när dom blev trötta på vagnen fick jag ge mig ut med min man och röra på fläsket istället.
Så idag, efter ett halvår inomhus, orörlig, så snörade jag på mig Nike dojjorna, tog buggan och gick, sen kände jag att det här var ju kanon, så då gick jag lite fortare, och lite fortare, fan efter en stund sprang jag nästan, då skärpte jag mig och saktade ner. Men jisses vad skönt det var, långt gick vi också, mina ben var spaghetti när vi kom till porten.
Törnrosa sover i sin säng nu och tur är väl det, jag måste ta igen mig lite!

Julia kanske kommer hit en stund med barnen, sen jobbar Anto sent ikväll så jag hoppas att hon vill äta middag med mig!

Jag påbörjade min tandblekning igår, 10 poäng! Märkte skillnad efter första gången, ska fortsätta idag och sen ska ni få se på Pepsodent-smilet om ett par dagar :)

Lite senare idag tänkte jag ta mig tid att lägga upp min förlossnings berättelse, måste bara leta fram alla papper så att jag kan friska upp minnet lite!

:)

Första dagen utan pappa

Idag är första dagen Anto jobbar och inte är med oss sen pyret kom, det kändes jättetomt att vakna och gå upp utan honom. Men vi klarade oss, klarade till och med att bada lillan själv innan Julia kom. Sen åkte vi hem till henne och här har vi varit hela dagen.
Gun har gett pyret massage, hon gillade det skarpt! Sen har hon mest chillat, varit lite sur för hon har ont i magen, mammas lilla, det skär verkligen i hjärtat när hon skriker :(

Snart kommer pappa hem och ska göra middag åt oss och Anto kommer också snart, hurra!

Imorgon har vi inga planer, kanske skulle försöka att sova lite längre än till 8-9, sen ska jag framkalla lite kort från systemkameran.
Jag har beställt en bok till min prinsessa som kom idag också, så jag ska pyssla lite med den. En tandblekning till mig själv har jag också beställt, spännande att se om den funkar.

Vi har nog ett namn på vår lilla älskling nu, ska se om vi bestämmer oss till hundra så ska jag skvallra sen :)

Världens finaste

Vi har världens finaste lilla tös, åh hon är helt ljuvlig :) kan sitta och titta på henne hur länge som helst, eller vakna mitt i natten och bara njuta av att ha henne på min arm, mammas fina fina!

Såhär såg det ut igår när tvillingarna och deras familj var här och hälsade på :) lilla pyret fick massa fina kläder och gosedjur och mängder med kramar, pussar och gos!
Alicia var helt facinerad av bebisen, hon satt själv i soffan med henne i knät och pussade och klappade såå försiktigt på henne samtidigt som hon visk-pratade med mig och berättade vad alla bebisens kroppsdelar hette. Mina fina tjejer :) Alexander brydde sig inte så jättemycket, däremot lyfte han på min tröja och letade efter min tjocka mage, haha!

Igår kväll hade jag och Anto mys, vi lagade en jättegod middag ihop och tog ett glas vin, eller knappt ett halvt i mitt fall. Sen gick vi och la oss ganska tidigt i sängen med vår kvällspigga tjej och busade några timmar innan vi somnade.

Så himla tråkigt väder hela helgen, skit tråkigt. Idag har vi haft vårstädning i huset, jag och pyret deltog inte utan var inne och lyssnade på hennes nya skiva med bebis-sånger. Anto fick ta vår städdel :)
Lite senare kanske pappa och Gun kommer förbi, pappa ska flyga ambulansen nästa vecka och jag tror att han vill pussa på sitt barnbarn innan han åker!

Imorgon ska Anto börja jobba igen, så tråkigt. Tur att Julia är ledig imorgon, vi ska tvinga oss på henne :)

Nu ska jag passa på att måla naglarna innan pyret vaknar!

Min knubbis!

När pyret föddes så vägde hon 3830, ganska mycket :) och idag var vår BVC sköterska här på hembesök och vägde henne, 4520 väger hon nu, hihi, mammas knubbis!
Allt annat såg jättebra ut, vårat lilla a-barn, hon fick testa napp första gången idag också, det var en riktig hit! Och hon är gudomligt söt med sin napp i munnen. Nu sitter hon och busar med sin pappa efter en låång sov stund, tyvärr så tror hon är dag är natt och natt är dag, vi försöker vända hennes dygn så gott vi kan, sakta men säkert ska det nog gå.

Det har varit så äckligt väder idag så vi har mest varit inne, jag och Julia tog med oss pyret och handlade förut, hon sover så gott i vagnen :) Julia kanske kommer hit efter jobbet ikväll också för Anto ska ut med lite grabbar och vi vill inte vara ensamma hemma!
Dagarna går så otroligt fort när man är hemma med en liten, hjälp! Tiden bara försvinner, nyss var det morgon och nu är klockan 6 (?), jag fattar noll.

Imorgon vid lunch kommer tvillingarna med hela familjen och hälsar på, äntligen! :) dom har varit sjuka och då får man inte pussa på pyret men nu mår alla 5 bra och är friska. Jag gjorde en fryst mascarpone cheesecake förut som förhoppningsvis kommer vara riktigt smarrig imorgon när dom kommer :)

Tack
Sofie och Sanna för pump-tipsen, mina trogna rådgivare, jag kommer garanterat fråga massa mera! Men jag provade mjölkuppsamlings-grej igår och det hjälper massor, så jag ska försöka hålla mig ifrån pumpen så länge jag kan.

Nej nu ska jag fixa undan lite, läs massor, med ren tvätt! :)


MYS

Hajjar ni?

Jag hoppas att alla förstår att vi inte har gett vår prinsessa namnet pyret? Det är bara jag som kallar henne det just för att vi INTE för våra liv kan komma på ett namn som passar henne. Det är så svårt, jag får ångest bara jag tänker på det.. Vill ni ge förslag så gör gärna det, all hjälp är välkommen.

Vi har precis kommit hem från en 2 timmars promenad, skönt! Äntligen börjar jag orka, första dagarna hemma från BB svimmade jag ju hej vilt men nu orkar jag vara ute och gå och alla delar på min kropp mår som dom ska ;)
Imorgon kommer min crosstrainer också hoppas jag!

Nu ska vi äta lunch och sen vill jag ut och sola mig lite :) vår älskling har blivit så stor nu, tycker hon växer varje dag, världens finaste :)








Peace and quiet

Pyret och Anto ligger och sover, jag borde också sova för jag är supertrött, men det är ganska skönt att få några timmar till att duscha, plocka undan och bara ha det tyst och lugnt :)
När resten av lilla familjen vaknar ska vi åka och hälsa på farmor, det blir mysigt. Sen har vi inga speciella planer, jag skulle vilja sola!

Igår var Julia här och färgade mitt hår, skönt för det såg lite tveksamt ut. Emma var här en stund på kvällen också och jag och Anto tog en långpromenad längs stranden, pyret sover såå gott i vagnen, härligt!

Att få shoppa lite i måndags gjorde mig på toppenhumör för hela veckan tror jag! Lite trist att jag inte hittade nån ny jacka men å andra sidan så hittade jag massa andra fina saker :) vi investerade i en magtränare och en crosstrainer också, den kommer i slutet av veckan, yes! :D Anto är duktig och tränar varje dag men jag tror inte att jag kommer att komma iväg till gymmet när jag har den här guldklimpen hemma, så då fick vi fixa mini-hemma-gym!
Nu ska jag bli fit fit fit! Sen förlossningen har jag tappat över 10 kg, MEN jag är lika mjuk i kroppen som en bebis, det ska det bli ändring på nu.

En bröstpump skulle vara en fin investering också, mina bröst håller på att sprängas, känner mig som en uppblåsbar barbara!
Frågan är bara om det är för tidigt att ge pyret mjölk från flaska också, nån som har erfarenhet?

Trevlig onsdag!

För varenda unge

Anto spelar, pyret ligger och sover breved mig i soffan och jag ser på Humorgalan. Det är jättejobbigt, jag vill bara gråta, alla dessa hormoner blandat med allt hemskt dom visar är ingen bra kombo.
Jag är så glad att vår lilla älskling är frisk och mår bra, jag vågar inte ens tänka tanken på att något skulle hända henne.
Jag har i alla fall anmält mig som världsförälder nu!

I helgen har vi haft Antos mamma och morfar här på besök, det har varit trevligt, igår var pappa och Gun här också så att dom fick träffas lite, vi åt middag och hade jättemysigt :)
Vår lilla tös är så bortskämd, hon får presenter av pappa och Gun varje gång dom ses och svärmor hade flera kassar med paket och prylar, det är som julafton varje dag för henne!

Annars myser vi bara så mycket vi orkar, vi har världens finaste bebis som är så snäll och gosig, så fort hon somnar så vill jag bara väcka henne och pussa henne över hela kroppen! Jag har knappt ont av att jag inte har fått sova mer än 3 timmar i sträck på över en vecka, nej nu ljög jag lite, ibland kan det bli lite jobbigt, när ögonen går i kors kan det vara svårt att se!

Imorgon ska vi shoppa, YES! Och eftersom att vi är nyblivna föräldrar (=måste ta med bebis överallt) så tänkte vi testa inomhus-shopping-centrum imorgon, inte Skärholmen, det är läskigt, men Nacka Forum! Det tror jag på, plus att Julia rekomenderade. Jag ska utvärdera imorgon kväll :) förhoppningsvis kommer jag att bjuda på sköna glädjerop över lyckade inköp också.
Känns som att jag väntar på tomten, mastercardet ska glöda imorgon!

Nu ska jag fixa lite tvätt, sjukt hur mycket tvätt det kan bli av oss 3, jisses!